HOERA, Ik ben twee jaar!

Afgelopen 1 september werd mijn bedrijf ProfiLerend twee jaar. Ik ben het eerlijk gezegd zomaar vergeten en toch is het goed om even stil te staan wat er in die twee jaar gebeurd is.

Een bedrijf gestart in een tijd dat we nog net geen weet hadden van die vreselijke coronacrisis die ons nu al bijna twee jaar bezighoudt en op allerlei manieren beïnvloedt, zowel privé als professioneel. Er was vanaf februari 2020 geen sprake van dat ik trainingen, intervisie of supervisie op locatie kon geven, maar online bleek er veel mogelijk. Slechts twee maanden waren er nodig (en wat voelden die lang!) om uit te vinden wat er nog wél kon.

En nu, nu mag ik bij heel veel verschillende organisaties intervisie begeleiden, meestal weer op locatie, soms nog online. Intervisie is zo’n belangrijk instrument om in de hectiek van het werk even stil te staan en samen met collega’s te onderzoeken of je nog altijd “het goede doet, op de goede manier en om de goede reden” (quote: Lisbeth Verharen). Waarbij ik er steeds meer merk dat het gaat om de juiste vragen, niet zozeer om de antwoorden.

Verder geef ik op maat gemaakte trainingen over samenwerken met sociale netwerken, over verantwoording van je methodisch handelen en over hoe je intervisie goed vorm geeft. En ook nog werkbegeleiding aan nieuwe collega’s in het sociaal werk.

Ik geef supervisie aan verschillende groepen aankomend sociaal professionals en aan individuele ervaren sociaal professionals die twijfelden over hun loopbaan. Na een half jaar pauze start ik in januari met een voor mij nieuwe groep studenten aan een Master opleiding.

Een ander groot deel van mijn werk bestaat uit het coachen van individuele mensen en gezinnen waar autisme van invloed is op het leven. Dit doe ik onder de vlag van een fijne professionele organisatie Ibass.

Een volle agenda voor een starter! Gelukkig hou ik ook nog tijd over om één dag in de week ‘gewoon’ oppasoma te zijn. Een dag gevuld met spelen, knuffelen, wandelen, liedjes zingen, boekjes lezen.

Zo hou ik de balans en hoop ik nog vele jaren door te kunnen met ProfiLerend! Mocht je meer willen weten over mijn aanbod en mijn werkwijze, kijk dan vooral even verder op mijn site!

Plaats een reactie