Coaching

Met coaching werk je aan het beter functioneren in werk- of privésituaties. Je bepaalt de doelen die je wilt behalen zelf. Al heeft soms ook een organisatie daar een stem in, bijvoorbeeld als je beter wilt functioneren op je werk.

Waarom coaching

Aan het eind van het coachingstraject heb je dus vooral geleerd beter te functioneren in een specifieke situatie. “De focus van coaching is gericht op de toekomst, op het behalen van betere resultaten, het realiseren van een bepaalde wens of het vormgeven van een ambitie. Coaching is te zien als een manier om zelfsturing van individuen binnen organisaties te stimuleren, waarbij zowel bewustzijn als verantwoordelijkheid van mensen voor zichzelf, hun omgeving en hun werk toenemen”. (citaat Narratief van de coach, LVSC, 2019).

"Je leert door wat gezegd wordt te ervaren en wat ervaren wordt te zeggen (bron onbekend)."

Voor wie

Coaching bij ProfiLerend is voor iedereen die met mensen werkt en tegen zaken aan loopt die hij of zij wil veranderen. Bijvoorbeeld omdat ze het functioneren of een goede werkrelatie belemmeren.
Coaching is er ook voor die mensen die geen last ervaren, maar wel graag een stap verder willen zetten. Zo kan dit nodig zijn om een andere functie aan te kunnen.
Tenslotte is coaching bij ProfiLerend voor mensen die op persoonlijk gebied een vraag hebben, denk aan zingeving, stressmanagement, omgaan met hoogsensitiviteit (HSP) enzovoorts.
Vragen op gebied van de kruising tussen werk en privé zijn ook geschikt, bijvoorbeeld: hoe krijg ik meer balans tussen werk en privé?

Wanneer

Een coachingstraject ga je aan als je het gevoel hebt dat je ‘vast’ zit. Dat je een bepaald doel wilt bereiken en je er zelf niet helemaal uit komt. Dan is het fijn dat er een betrokken, deskundige professional met je meekijkt om te zien hoe jouw eigen oplossingsgerichte vermogen weer aangesproken kan worden.

Hoe

Een coachingstraject bij ProfiLerend bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 bijeenkomsten. In overleg wordt bepaald wat er nodig is. Leren vraagt ook inzet van jou. Realiseer je in elk geval dat het aangaan van een coachingstraject een bepaalde investering vraagt. Je moet er tijd voor maken, energie in steken en soms een huiswerkopdracht maken. 

Reviews

"Ontzettend bedankt voor de waardevolle coaching die ik van jou heb mogen ontvangen. Ik heb van jou geleerd om wat milder te kijken en mijn eigenschappen en ‘zijn’ wat meer te accepteren."
D.
"Bedankt voor de coaching, het bracht me steun en toeverlaat en bevestiging dat ik op de goede weg zit."
K.

Tarieven

Coaching individueel (1 uur): 75 euro
Coaching t/m 25 jaar individueel (1 uur) 60 euro