Annet Kapteijn

Profilerend

ProfiLerend

“Ik geloof in de kracht van verbinding. Niet alleen tussen mensen, maar juist ook de verbinding van de mens met zichzelf. Verbinding met jezelf betekent jouw eigen gevoelens en gedachten en overtuigingen leren kennen zodat je bewust kunt handelen. Je kunt vaak al veel meer dan je denkt!  Ik kies voor ProfiLerend omdat dit mijn passie weergeeft voor ervaringsgericht leren. Dit betekent dat in een traject de gesprekken krachtige leermomenten opleveren voor jou als persoon en professional.Waar kies jij voor?”

‘Ik geloof in de kracht van verbinding. Niet alleen tussen mensen, maar juist ook de verbinding van de mens met zichzelf. Verbinding met jezelf betekent jouw eigen gevoelens en gedachten en overtuigingen leren kennen zodat je bewust kunt handelen. Je kunt vaak al veel meer dan je denkt! Ik kies voor ProfiLerend omdat dit mijn passie weergeeft voor ervaringsgericht leren. Dit betekent dat in een traject de gesprekken krachtige leermomenten opleveren voor jou als persoon en professional. Waar kies jij voor?’

Annet aan het woord

Mijn verhaal

“Ik ben het levende voorbeeld van wat een leven lang leren je kan brengen. Als jonge professional ben ik begonnen in de gehandicaptenzorg met een MBO-diploma. Al snel deed ik allerlei cursussen en opleidingen om mijzelf verder te ontwikkelen. Na de HBO-Pedagogiek heb ik nog mijn Master Social Work gehaald en het meest recent heb ik de opleiding tot geregistreerd supervisor en coach gedaan, zodat ik nu geregistreerd ben bij de LVSC.

Ik heb verschillende banen in de gehandicaptenzorg gehad, waarvan 12 jaar als consulent opvoeding bij MEE Gelderse Poort waar ik vooral gespecialiseerd was in autisme. Naast verschillende coördinerende functies was ik ook intervisie begeleider en heb ik samen met collega’s een nieuwe methodiek voor opvoedingsondersteuning ontwikkeld en ik heb mijn collega’s daarin mogen trainen. Na het halen van mijn masteropleiding ben ik begonnen als docent bij Avans Hogeschool in Den Bosch op de opleiding Sociale studies, alwaar ik ook supervisor werd.

Na een moeilijke periode van burn-out en ziekte ondervond ik dat je soms je werk heel erg leuk kan vinden, maar dat het toch niet langer goed voor je is. Ik besloot de stap te maken naar mijn eigen bedrijf Profilerend, zodat ik al mijn energie kan richten op dat wat ik belangrijk vindt en goed kan; het begeleiden van sociale professionals.”

Opleiding en ervaring

In mijn werk bij Stichting MEE, heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van diverse groepen, zowel met kinderen, jongeren als volwassenen.

Ik ben jaren als docent en supervisor verbonden aan Avans Hogeschool in Den Bosch op de Academie voor Sociale studies. Naast afstudeerbegeleiding gaf ik daar vakken als onderzoekvaardigheden, supervisie en intervisie.

Daarnaast bied ik vanuit mijn eigen bedrijf ‘Profilerend’ op maat trainingen en trajecten aan aan gemeentes en sociale ondernemingen. Meest recent is het opzetten en implementeren van intervisie voor sociale professionals in de gemeente Culemborg.

Ik ben begonnen met de opleiding als pedagoog, en daarmee gericht op ontwikkeling en groei bij jonge mensen.

Master Social Work waarbij ik geleerd heb veranderingen in het sociaal werk in gang te zetten, gebaseerd op praktijkonderzoek.

Opleiding tot supervisor aan het Kempler Instituut Nederland in Utrecht.

Geregistreerd bij de LVSC (landelijke vereniging voor supervisie en coaching) als supervisor (nr S13480) en als coach (nr RC0595).

Aangesloten bij Klachtenportaal Zorg.