Annet Kapteijn

ProfiLerend

“Ik geloof in de kracht van verbinding. Niet alleen tussen mensen, maar juist ook de verbinding van de mens met zichzelf. Verbinding met jezelf betekent jouw eigen gevoelens en gedachten en overtuigingen leren kennen zodat je bewust kunt handelen. Je kunt vaak al veel meer dan je denkt!
De naam Profilerend staat voor leren onder professionele begeleiding en leren voor professionals.

Annet aan het woord

Mijn verhaal

“Ik ben het levende voorbeeld van wat een leven lang leren je kan brengen. Als jonge professional ben ik begonnen in de gehandicaptenzorg met een MBO-diploma. Al snel deed ik allerlei cursussen en opleidingen om mijzelf verder te ontwikkelen. De hbo-opleiding Pedagogiek heeft mij geleerd over de ontwikkeling van de mens en zijn verandermogelijkheden. Tijdens de de opleiding tot Master Social Work heb ik kennisgemaakt met praktijkonderzoek. De onderzoekende houding die ik daar heb geleerd neem ik mee in mijn begeleiding. Inmiddels ben ik LVSC-geregistreerd supervisor en coach en heb ik de opleiding systemisch werken met tafelopstellingen afgerond.

Ik heb verschillende banen in de gehandicaptenzorg gehad, waarvan 12 jaar als consulent opvoeding bij MEE Gelderse Poort waar ik vooral gespecialiseerd was in autisme. Naast verschillende coördinerende functies was ik ook intervisie begeleider en heb ik samen met collega’s een nieuwe methodiek voor opvoedingsondersteuning ontwikkeld en ik heb mijn collega’s daarin mogen trainen. Na het halen van mijn masteropleiding ben ik begonnen als docent bij Avans Hogeschool in Den Bosch op de opleiding Sociale studies, waar ik ook supervisor werd.

Al deze ervaringen komen nu samen in mijn bedrijf ProfiLerend, waarbij ik mijn kennis en ervaring gebruik om andere mensen te helpen ontwikkelen.

reg.nr. KAP006-RC/S.